در عصر دیجیتالی امروزی، طراحی سایت و رتبه بندی در موتور های جست و جو (گوگل) برای هر کسب و کار و شرکتی ضروری است. یک متخصص سئو نقش بسیار مهمی در بهبود رتبه بندی های سایت دارد.
در این مقاله قصد داریم متخصص سئو را معرفی کرده و توانایی های اصلی یک متخصص سئو را بررسی کنیم.
یک متخصص سئو فردی است که در بهینه سازی وب سایت ها برای موتورهای جستجو تخصص دارد. هدف آنها کمک به وب سایت ها در رتبه بندی بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) برای عبارات جستجوی مرتبط است که به نوبه خود می تواند ترافیک بیشتری را به سایت هدایت کند.
متخصصان سئو معمولاً درک عمیقی از نحوه عملکرد موتورهای جستجو دارند و با آخرین روندها، تکنیک ها و الگوریتم هایی که موتورهای جستجو برای رتبه بندی وب سایت ها استفاده می کنند، به روز هستند. آنها ممکن است بر روی طیف گسترده ای از وظایف، از جمله تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی در صفحه، سئو فنی، ساخت لینک، ایجاد محتوا و موارد دیگر کار کنند.
یک متخصص سئو می توانند برای یک شرکت، برای یک آژانس بازاریابی دیجیتال یا به عنوان فریلنسر کار کند.
متخصص سئو کیست؟
یک متخصص سئو فردی است که با استفاده از روش ها و تکنیک های موتور های جست و جو (گوگل)، سایت را بهبود بخشیده و قابلیت رویت و ترافیک سایت را افزایش میدهد. متخصص سئو در زمینه بهبود صفحات وبسایت ، بهبود رتبه ویدئو ها و محتوای سایت در نتایج موتور های جست و جو تخصص دارد.
یک متخصص سئو باید توجه کند که سایت شما از هر نظر ( سرعت سایت، محتوا، کلمات کلیدی و تاریخچه، الگوی جست و جوی کاربران و تعامل آن ها با محتوای سایت و…) بهینه باشد. بهینه بودن یک سایت در افزایش ترافیک و ورودی وبسایت تاثیر بسیار زیادی دارد و یکی از هدفمندترین انواع بازاریابی دیجیتال است که باعث میشود رتبه بالاتری را در قسمت Serp بدست بیاورید.
Serp: صفحه ای است که گوگل در آن صفحه نتایج شما را نشان میدهد.
کسب رتبه بالاتر در موتور های جست و جو یعنی اینکه کاربر با سرچ کردن نام وبسایت بتواند سایت را در اولین صفحه جست و جو گوگل مشاهده کند.
متخصص سئو سایت را تجزیه و تحلیل میکند و بهترین مشاوره را برای ارتقای سایت به شما ارائه میکند همچنین یک متخصص سئو باید همواره به آخرین تغییرات و الگوریتم های گوگل آشنایی داشته باشد تا بتواند با استفاده از استراتژی های سئو سایت را به بالاترین رتبه برساند.
وظایف متخصص سئو
همانطور که اشاره کردیم؛ متخصص سئو به کارفرمایان مشاوره میدهد تا صفحات سایت خود را (محصولات، شرکت، شخصی) بهینه کرده و در نتایج جست و جو بالاترین رتبه را کسب کنند. بنابراین یک متخصص سئو همواره باید نتایج را آنالیز و بررسی کند و بهترین استراتژی های سئو را در سایت تدوین کند.
در متن زیر به برخی از مهمترین وظایف یک متخصص سئو اشاره میکنیم:
1. انتخاب و بهینه سازی کلمات کلیدی
یکی از مهمترین عوامل موفقیت استراتژی سئو و جذب ترافیک هدفمند در سایت ، انتخاب و بهینه سازی کلمات کلیدی است.
کلمات کلیدی کلماتی هستند که احتمال جست و جوی آن ها در موتور های جست و جو (گوگل) خیلی بالا است.و این کلمات باعث ایجاد ترافیک سایت میشوند.
یک متخصص سئو باید با درک عمیق از حوضه فعالیت سایت و تحلیل نیاز مخاطبان و میزان سختی کلمات، بهترین کلمه کلیدی را برای یک سایت انتخاب کند. کلمات کلیدی بهینه و هدفمند باعث افزایش ترافیک و ورودی سایت و همچنین کسب رتبه بالاتر میشود.
2. بررسی و بهینه کردن ساختار کلی سایت
اساسی ترین مرحله در سئو یک سایت تجزیه و تحلیل و بهینه کردن ساختار سایت است. بهینه بودن ساختار سایت باعث بهبود رتبه سایت در موتور های جست و جو میشود.
تجزیه و تحلیل ساختار سایت شامل:
- بررسی سایت بر اساس استاندارد های سئو
- شناسایی و تحلیل نقاط قوت و ضعف سایت و بهبود آن ها
- استفاده درست از هدینگ ها ( h1، h2 و…)
- لینک دهی هدفمند داخلی و خارجی
- ریسپانسیو کردن سایت به طوری که بر روی تمامی دستگاه های دیجیتال قابل دسترسی باشد.
3.ساختن بک لینک های مناسب
به لینک هایی که برای افزایش اعتبار سایت هدف از سایر سایت های معتبر داده میشود بک لینک می گویند.
در واقع هر لینک خارجی که ما خارج از سایتمان دریافت کنیم بک لینک نام دارد. بک لینک ها اهمیت زیادی برای یک سایت دارند زیرا زمانی که از یک سایت معتبر( اعتبار دامنه بالا) به سایتی لینک داده می شود، علاوه بر هدایت کاربران ،بخشی از اعتبار دامنه نیز به سایت لینک شده انتقال میابد. البته لازم به ذکر است که بسته به follow یا no follow بودن لینک، این امکان متغیر میباشد.
follow: بک لینک فالو یعنی اینکه لینک دهنده اعتبار لینک و سایت ما را تایید میکند. اکثر لینک ها از نوع فالو هستند و مستقیما روی سایت تاثیر دارند. این نوع لینک در کسب رتبه بالاتر سایت تاثیر بسیار زیادی دارد.
no follow: یعنی لینکی که هیچ تایید و اعتباری ندارد و تنها تفاوتش ساختار آن است. در ساختار این لینک عبارت rel=nofollow درج شده و تنها با اضافه کردن این عبارت ، لینک فالو تبدیل به نوفالو میشود. این لینک تاثیر مستقیم ندارد اما باعث افزایش ترافیک سایت میشود.
یک متخصص سئو باید بتواند قوی ترین بک لینک هارا در سایت ایجاد کند. زیرا بک لینک یکی از فاکتور های بسیار مهم و پر اهمیت برای ربات های گوگل است که با استفاده از آن ها به سایت اعتبار میبخشند.
4. بررسی و بهبود عوامل فنی سایت (سئو تکنیکال)
سئو تکنیکال به مجموعه ای از تکنیک هایی گفته میشود که توسط یک متخصص سئو انجام میشود تا وبسایت در سطح تکنیکی بهبود یابد. یعنی موتور های جست و جو بتوانند به راحتی محتوا و صفحات سایت را ارزیابی کنند.
عوامل کلیدی که یک متخصص سئو باید در سئو تکنیکال رعایت کند عبارتند از:
- بهبود سرعت بارگیری صفحات
- ریسپانسیو کردن سایت (نمایش در تمامی دستگاه های دیجیتال)
- استفاده ار URL های مناسب
- بهبود ساختار هدینگ ها و تگ ها
- افزایش امنیت سایت با استفاده از سیستم SSL
توجه و بکارگیری تمامی این عوامل توسط متخصص سئو ، میتواند تاثیر چشم گیری در افزایش ترافیک و رتبه سایت دارد.
نتیجه گیری
با توجه به مقاله فوق، متخصص سئو با استفاده از اطلاعات به روز و تسلط به تمامی استراتژی ها و تکنیک های سئو و توجه به تمامی نکات ذکر شده اعم از انتخاب کلمات کلیدی مناسب، بهبود سئو تکنیکال، بررسی ساختار کلی سایت، تجزیه و تحلیل داده و همچنین ایجاد بک لینک های مناسب و هدفمند میتواند نقش بسیار موثری در بهبود عملکرد سایت، افزایش رتبه سایت در موتور های جست و جو، افزایش اعتبار سایت و دیده شدن آن داشته باشد که این امر باعث افزایش ورودی و ترافیک سایت میشود.
در دنیای دیجیتال امروزه، دانش یک متخصص سئو در هر کسب و کار و سازمانی ضروری است بطوری که میتواند باعث رشد و توسعه آن شود.